week 1 week3


(updated July 3rd, 2013)

Sussi's puppies, second week
Pretty faces
Some of Nikki's puppies' pretty faces, now with eyes
 
Vi har øjne
Ugens store forandring er at alle hvalpene nu har fået øjne. De kan ingenting se i begyndelsen, og kun efterhånden bliver de lys/skygge følsomme.
Tæven Holly fik øjne allerede da hun var 8 dage gammel, flere dage før de store brødre åbnede deres.
Ellers sker der ikke de store forandringer i denne uge. De spiser alle 3 godt, og Sussi har rigeligt til dem, så mor og børn trives!
Når hvalpene mærker en hånd, begynder de med det samme at slikke lidt på den. Der er mere refleks end bevidst adfærd i den handling, men det føles jo meget sødt alligevel. ("Bogen siger om hvalpe i uge 1-2 at: "Når hvalpen møder et varmt og blødt objekt, har den en refleks der gør at den automatisk begynder at patte").

Først på ugen fik hvalpene klippet negle for første gang, de vokser meget hurtigt, og skal klippes ofte. Sidst på ugen ser vi hvalpene prøve kortvarigt at løfte deres hoveder, som de stadig ikke er stærke nok, til at holde oppe andet end et sekund ad gangen.
En fredelig og stille uge, som vi godt kan lide dem i "uge 2" af hvalpeliv.


,
 
all 6 eating
all 6 lined up to eat


 
all asleep
A look into Nikki's cozy corner


Nærmest nonchalant mor
Sussi er meget overlegen i rolen som mor. Hun kan forlade hvalpene i forholdsvis lange perioder, så længe, at man kan blive helt bekymret, når pludselig hun ligger ude på græsset og soler sig, eller putter med sammen med os andre nede på sofaen. Ja selv om natten kommer hun under dynen, og hviler sig noget længere, end vi er vant til med mødre, der har så små hvalpe.
Men når vi tjekker hos hvalpene og ligesom går Sussi lidt i bedene, er der ikke noget at komme efter. De er fodret tilstrækkeligt af til at de åbenbart bare sover, for var de sultne ville vi helt sikkert høre til dem!
Det samme gjaldt hvis hun ikke holdt dem rene. Bogen siger:"Da hvalpene endnu ikke selv kan komme af med afføringen, slikker moderen dem på maven for at stimulere mavetarmkanalen. På denne måde kommer hvalpen af med afføringen". Hvis hvalpene ikke blev stimuleret ofte nok til at komme af med deres afføring, ville de bestemt også skrige. Men vi hører aldrig en lyd...
Så igen må vi bare konstatere at Sussi har styr på det, og når det er sagt, så må vi også give hende, at hun bruger rigtigt meget tid ad gangen inde hos sine hvalpe. Ofte ligger hun også lige udenfor kassen i den lille løbegård, og holder øje med dem. Hun er en dygtig hundemor, der bestemt får det bedste ud af det hele, og i den grad kan multitaske.




 
The males
The males, top to bottom: Genuine Gem, Good Gamble, Gifted Gent


 
The females
The females top to bottom: Graceful Gracy, Great Greta, Glorious Gloria



Forandringer lige om hjørnet
I tiden der kommer nu, vil udviklingen gå stærkt. Hvalpenes motorik udvikler sig, og de vil begynde at bemærke verden umiddelbart lige omkring dem, specielt hinanden, og deres mor. Deres syn vil udvikle sig og de vil begynde at prøve at komme på benene.
Sussi er helt tryg ved at hendes voksne datter Fay kommer og går i kontoret, som det passer hende. Hun får dog ikke adgang til løbegården og hvalpekassen. De øvrige hunde bryder Sussi sig stadig ikke om at få for tæt på, og heldigvis kender de alle rutinen, og bøjer høfligt af og går den anden vej, når Sussi siger fra i "hendes område".
Efterhånden vil Sussi acceptere mere og mere at hvalpene bliver en del af den verden vi andre lever i, og i takt med dette, vil vi introducere dem til en flytning - til husets aktivitetscentrum, køkkenet.
Som regel foretager vi denne flytning indenfor den 3. uge af hvalpenes liv, +/- nogle dage, da det varierer lidt individuelt fra tæve til tæve, og kuld til kuld, hvornår de involverede er klar til denne flytning.



 
in the food
Nikki's food attracts them like flies to flie paper


 
Nikki and Fay
Nikki really likes playing with Fay again



A puppy from Kennel Little Denmark
  • Our puppies are by breeding approved parents (this is no longer a DKK requirement)

  • The puppies have DKK pedigree, are sold on written contract, they are micro chipped, de-wormed, have first set of puppy shots, and a current health certificate from the vet.

  • Our puppies are insured by Agria's "Hidden fault insurance" until they are 2 years and 3 months old (the insurance also covers puppies sold to other countries than Denmark)

  • They will, just like all our previous puppies, be well socialized, be used to sounds and routines in and around a normal home, and have started house breaking. Plus of course they have learned "sit", and either learned, or have started to learn "down"

  • A Kennel Little Denmark's puppy is accompanied by a "start package", including amongst other items, some puppy food to begin with

  • Life long "support" is included as a given


If you are interested in learning more, you are welcome to contact us:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, this format is used to spare me from loads of automated spam and junkmail





Completed DKKs breeder education
Has completed DKK's breeder education









Gamble
Gamble

Little Denmark's
Good Gamble
now weighs 680g/1 lb 8 oz.

Greta
Greta

Little Denmark's
Great Greta
now weighs 652g/1 lb 7oz.

Gem
zzzzz
Gem

Little Denmark's
Genuine Gem
now weighs 714g/1 lb 9 oz.

Gloria
Gloria

Little Denmark's
Glorious Gloria
now weighs 707g/1 lb 9 oz.

Gent
Gent

Little Denmark's
Gifted Gent
now weighs 699g/1 lb 8.6 oz oz.

Gracy
Gracy

Little Denmark's
Gracious Gracy
now weighs 676g/1 lb 8 oz.

bellyup
Come and see us next week...